Pokyny pre autorov

Články uverejňujeme v anglickom jazyku; majú mať teoretický charakter zodpovedajúci zameraniu časopisu, ich názov má byť stručný a výstižný. K článku je potrebné priložiť: krátky abstrakt (8 - 10 riadkov, max. 150 slov) v anglickom a slovenskom, resp. českom jazyku:, kľúčové slová a klasifikáciu JEL podľa https://www.aeaweb.org/econlit/jelCodes.php

Príspevky sa predkladajú v elektronickej forme (e-mailom), textový editor Word pod operačným systémom Windows, veľkosť písma 12, riadkovanie 1,5. Požadujeme články s rozsahom max. 8 000 slov – očíslovaných (vrátane tabuliek, grafov, literatúry a príloh), hodnotiace recenzie max. 2 000 slov a informatívne recenzie max. 1200 slov.
Poznámky, ktoré patria pod čiaru, číslujú sa poradovým číslom v texte, a takisto sa v texte označujú tabuľky, obrázky, grafy a schémy. Grafy treba uviesť v Exceli, a to ja v prílohe vrátane podkladových údajov. Grafické časti rukopisu (tabuľky, schémy, obrázky, grafy, rovnice) nesmú byť naskenované. Matematické vzorce a výrazy majú byť napísané zreteľne a podľa zaužívaných zvyklostí.
Odvolania na literatúru v texte alebo v poznámkach pod čiarou i pod grafickými prílohami sa uvádzajú takto: v zátvorke priezvisko autora, rok vydania; ak zdroj nemá autora, uvádza sa v zátvorke inštitúcia a rok vydania. Zoznam použitej literatúry s úplnými bibliografickými údajmi sa uvádza na konci článku v abecednom zoradení. Úprava literatúry TU. Príspevky sa predkladajú na posúdenie dvom lektorom. O prijatí alebo neprijatí príspevku rozhoduje redakčná rada časopisu na základe lektorských posudkov.
Autor má uviesť presnú adresu pracoviska, svoje tituly, e-mailovú adresu. Príspevky nie sú honorované.

Autorské práva
Články vydané v Ekonomickom časopise/Journal of Economics sú licencované ako Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International